Nieuws


 

Phoenix Rebekkah Loge No.50

Een damesloge in Rotterdam

15-01-2024

Vanaf 15 januari 2024 is na drie jaar er een officiële damesloge in Rotterdam.

Een mooie versterking van Odd Fellows in Rotterdam en een impuls aan onze vereniging hier.

 

Er is weer een open zitting!

Kom snel een kijkje nemen bij de vereniging

08-01-2024

Mensen (mannen en vrouwen) met een open oog en een luisterend oor, zoekend naar verdieping in een ope rustige sfeer, worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de Rotterdamse Odd Fellows.

De Odd Fellows in Rotterdam zet daarvoor op 30 april 2024 haar deuren open. Wij houden dan een open zitting, die je, als belangstellende, kunt bijwonen. Tijdens deze zitting kun je zien en horen hoe aan traditie, bezinning en verdieping middels woord, interactie met anderen, handelingen en muziek vorm en inhoud wordt gegeven. Na afloop kun je met de leden nader kennismaken en jouw vragen stellen.

De toegang is gratis en begint om 20:00.

 

Nieuwjaarsborrel

Een mooie start van het jaar

08-01-2024

6 januari was het tijd voor de nieuwjaarsborrel om met elkaar het jaar in te luiden met een hapje en een drankje.
 

Open zitting

Kom kijk nemen bij de vereniging

20-09-2023

Mensen met een open oog en een luisterend oor, zoekend naar verdieping in een broederlijke sfeer, worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de Rotterdamse Maasloge.

De Maasloge in Rotterdam zet daarvoor op 3 oktober 2023 haar deuren open voor de tweede maal sinds het einde van Corona epidemie. Wij houden dan een open zitting, die je, als belangstellende, kunt bijwonen. Tijdens deze zitting kunt u zien en horen hoe aan symboliek, traditie, bezinning en verdieping middels woord, handelingen en muziek vorm en inhoud wordt gegeven. Na afloop kunt u met de leden nader kennismaken en uw vragen stellen.

De toegang is gratis en begint om 20:00.

 

Maasloge ivm COVID-19 gesloten

Door de COVID-19 epidemie besluiten we onze vereniging tijdelijk te sluiten.

17-02-2021

Wegens de COVID-19 epidemie is de Maasloge 16 helaas tijdelijk gesloten.

 Jan Keij

Over de relatie van goed en kwaad.

27-09-2019

Filosoof Jan Keij is door de Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.) uitgenodigd om op 22 oktober in Rotterdam een lezing te houden over ‘De relatie tussen goed en kwaad’.

Keij was jarenlang werkzaam als onderwijzer in het basisonderwijs en studeerde daarnaast filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1992 promoveerde hij op een proefschrift over de Joods-Franse filosoof Emmanuel Levinas (1906 – 1995). Tegenwoordig legt Keij zich hoofdzakelijk toe op het geven van cursussen en lezingen. Tevens is hij auteur van diverse boeken over Levinas. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat hij bekend staat als een zeer vooraanstaand Levinas – kenner.

Bezoek

Internationaal verdieping en uitwisseling

Broeders van de Finse 62 Tampere loge hebben op dinsdag 28 mei 2019 een bezoek gebracht aan de Maasloge.

Filosofie van het boerenverstand

Filosoof Jan Warndorff geeft een lezing

Filosoof Jan Warndorff is door de Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.) uitgenodigd om op in de Haagse Humanitas loge een lezing te houden over zijn debuut ‘Geen idee: Filosofie van het boerenverstand’. Een boek dat is geschreven voor iedereen die in zijn leven op zoek is naar steun en inspiratie.

Een schone Schie

Zwerfafval opruimen

De Odd Fellows hebben zaterdagmiddag meegeholpen met het opruimen van zwerfafval langs de oever van De Schie ter hoogte van de Rotterdamse Torenlaan. Zij deden dat in het kader van het project ‘Schone Schie’, een milieuvriendelijk initiatief dat ook door de Odd Fellows is gesponsord.

Lezingen over filosofie

Een verdieping in recente filosofische thema's

De Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.) heeft een aantal interessante lezingen over filosofische thema’s op het programma staan. Sprekers zijn de filosofen Jan Warndorff, Jan Keij en Jelle van Baardewijk. De lezingen worden dit najaar gehouden in respectievelijk Den Haag en Rotterdam.