Filosofen aan het woord

De Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.) heeft een aantal interessante lezingen over filosofische thema’s op het programma staan. Sprekers zijn de filosofen Jan Warndorff, Jan Keij en Jelle van Baardewijk. De lezingen worden dit najaar gehouden in respectievelijk Den Haag en Rotterdam.

Filosoof Jan Warndorff bijt op 14 september in de Humanitas loge in Den Haag de spits af met een lezing die geïnspireerd is op zijn debuut ‘Geen idee: Filosofie van het boerenverstand’, een boek dat op lovende recensies kon rekenen in o.a. Trouw en NRC.

De tweede spreker is Jan Keij, die op 22 oktober in de Maasloge in Rotterdam een lezing houdt over ‘De relatie tussen goed en kwaad’. Filosoof Jelle van Baardewijk zal tot slot op 14 november in de Rotterdamse Maasloge een lezing houden over ‘Het goede leven en de vrije markt’. De lezingen zijn een initiatief van drie loges (Maasloge, Humanitas loge en de Sleutelloge) die verbonden zijn aan de Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.). Uiteraard zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk.